Salsa!

En av de absolutte favorittene ved middagsbordet vårt er laks med mangosalsa. Det er verdens enkleste rett å lage. Rask og god middag er ikke å forakte i en travel hverdag. Vi bruker som regel salmalaks, men hvilken som helst laks eller ørret fungerer fint. Dronningen i denne retten er salsaen som smaker friskt og godt.

Oppskrift til 4 pers:
En stor mango, ikke veldig moden, heller litt hard, kuttes i terninger
Saften av 2 lime
2 grønne chili, hakket i små biter
En neve fersk mynte, hakkes og blandes med resten

Lag salsa først, den kan stå og godgjøre seg en halv times tid. Del laksen i stykker på ca 180 g pr pers. Krydre med litt chilipulver, salt og svart pepper. Stek på middels varme. La kjernen være litt rosa. Servér med salat. Du kan steke potet ved siden av, men retten står fint alene også. Av og til steker jeg squash ved siden av, når det er sesong for norske grønnsaker. Da deler jeg squash på langs, gnir inn med hvitløk og krydrer med salt og pepper før jeg steker den ca 5 min på hver side.




Enjoy!

Kommentarer

Populære innlegg