Topp november

Selv om snøen har lagt seg på Røros er det fortsatt mulig å komme seg på topptur.

En flott høst gikk mer eller mindre direkte over i fint vintervær, og nå venter de fleste på nok snø til å komme seg på ski. Inntil det er en mulighet, er det fortsatt fint å gå i fjellet.
Forrige helg hadde jeg gleden av å være med Anette Norsett-Carr på topptur til Storskarven. Vi gikk med utgangspunkt fra Killingdal Gruve. På turen var vi innom Litj-Skarven også.


Været var ikke helt på vår side. Dette var dagen etter vinterens første snøfall. Det var grei sikt da vi startet, men tåka ble etter hvert så tett at vi hadde ned i 30-50 meter sikt. Ergo var det kun mulig å gå på kompasskurs.

Det som er fascinerende med fjellet er nettopp skiftende vær og føre, og at den samme toppturen dermed kan være helt ulik.

Vi tilbakela turen opp på 1265 moh og ned igjen på ca 4 timer og 15 min. Til sammen vikk vi 19,7 km. Vi fikk et lite solglimt på toppen, noe som ga et magisk lys.




Det fine med turer i fjellet er at de trenger ikke være lange. En times søndagstur er nok til å komme seg opp på en liten eller en stor topp. Denne søndagen hadde jeg en nydelig tur til Skåkåsfjellet i blått, vakkert vinterlys.



God topptur!

Kommentarer

Populære innlegg