Ovnsbakt torsk med spinat og syltet rødløk

Denne gode retten sto på middagsbordet vårt i dag. Den tar litt tid å lage, og passer således best i helgen, men jeg snek meg til å gjøre klart det meste i lunsjen. Dermed ble det skikkelig deilig middag på oss!



Dette trenger du til 4 personer:
1 rødløk
0,5 dl rødvinseddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann

800 g potet egnet for stappe
1 buljongterning, grønnsaksbuljong
2 ss kesam
Salt og pepper

Ca 600 g torskefilét
3 ss olivenolje
Salt og pepper

200 g spinat
1 hvitløksfedd

Du starter med å sylte rødløk. Dette gjøres fortrinnsvis dagen i forveien (eller i lunsjen), slik at det rekker å sette seg. Du koker eddik, vann og sukker. Når det har kokt opp har du i skivet rødløk og trekker kjelen av platen. Ha det i et syltetøyglass og sett det i kjøleskapet. Syltet rødløk kan brukes til mye. Det er godt i salat og på leverpostei, eller, som her på fisk.



Skrell potet og kutt i terninger. Kok mørt med buljongterningen. Hell av vannet (behold litt nederst i kjelen). Tilsett 2 ss kesam, salt og pepper før du stapper.

Samtidig som poteten koker setter du torsken i ovnen. Den har du saltet og pepret. Ha over ca 3 ss olivenolje. Bak i ovnen på 200 grader i 15-20 min (30 min hvis torsken er frossen).



5 minutter før du skal servere varmer du 2 ss olivenolje i en stekepanne på lav varme. Tilsett et knust og hakket hvitløksfedd. Tilsett så spinat og la den falle sammen.






Dette måltidet er fullt av gode næringsstoffer! Og det smaker himmelsk! Hvis du ønsker lavere karbohydratinnhold på retten, kan potet byttes med søtpotet i stappen.



Nyt!

Kommentarer

Populære innlegg