Ovnsbakt torsk med spinat og syltet rødløk
Denne gode retten sto på
middagsbordet vårt i dag. Den tar litt tid å lage, og passer således best i
helgen, men jeg snek meg til å gjøre klart det meste i lunsjen. Dermed ble det
skikkelig deilig middag på oss!
Dette trenger du til 4
personer:
1 rødløk
0,5 dl rødvinseddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
1 rødløk
0,5 dl rødvinseddik
1 dl sukker
1 ½ dl vann
800 g potet egnet for stappe
1 buljongterning, grønnsaksbuljong
2 ss kesam
Salt og pepper
1 buljongterning, grønnsaksbuljong
2 ss kesam
Salt og pepper
Ca 600 g torskefilét
3 ss olivenolje
Salt og pepper
3 ss olivenolje
Salt og pepper
200 g spinat
1 hvitløksfedd
1 hvitløksfedd
Du starter med å sylte
rødløk. Dette gjøres fortrinnsvis dagen i forveien (eller i lunsjen), slik at
det rekker å sette seg. Du koker eddik, vann og sukker. Når det har kokt opp
har du i skivet rødløk og trekker kjelen av platen. Ha det i et syltetøyglass
og sett det i kjøleskapet. Syltet rødløk kan brukes til mye. Det er godt i
salat og på leverpostei, eller, som her på fisk.
Skrell potet og kutt i
terninger. Kok mørt med buljongterningen. Hell av vannet (behold litt nederst i
kjelen). Tilsett 2 ss kesam, salt og pepper før du stapper.
Samtidig som poteten koker
setter du torsken i ovnen. Den har du saltet og pepret. Ha over ca 3 ss
olivenolje. Bak i ovnen på 200 grader i 15-20 min (30 min hvis torsken er
frossen).
5 minutter før du skal
servere varmer du 2 ss olivenolje i en stekepanne på lav varme. Tilsett et knust og hakket hvitløksfedd. Tilsett så spinat
og la den falle sammen.
Dette måltidet er fullt av
gode næringsstoffer! Og det smaker himmelsk! Hvis du ønsker lavere karbohydratinnhold på retten, kan potet byttes med søtpotet i stappen.
Nyt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar