Godt nyttår! Tips til gjennomføring av nyttårsforsetter.

Da har vi bikket 2016! Det er januar og mange har forsetter som skal settes i gang. For at du skal lykkes med endringer i livsstil er det viktig å tenke langsiktig. Gode vaner må innarbeides over tid, og det er viktig å være klar over fallgruvene.
Etter å ha jobbet i treningssenterbransjen ser jeg en del klassiske feil som gjøres i januar. Mange har spist mye og rørt seg lite i jula og har nå dårlig samvittighet. De ønsker endring raskt! Som regel er det å endre kroppsvekt eller form vanskelig gjøre på 1 2 3. Her kommer noen tips for at endringen skal bli varig:
1. Motivasjonen er på topp nå i januar. Bruk det! Sett deg ned og planlegg faste dager og tider du vil trene på. Ikke overdriv. To til tre dager i uka er nok hvis du har vært inaktiv lenge. Hvis du startet med fem til seks dager i uka, går du fort lei, og dette kan gjøre at du slutter nesten før du har begynt.
2. Vær fornøyd med deg selv! Hvis du har kommet deg på trening to ganger i uka, så gi deg selv en mental klapp på skuldra for det! Ikke tenk på at du burde vært der tre eller fire ganger.
3. Du kom deg ikke på trening denne uka, så da er det vel egentlig bare å gi seg? Nei! Begynn på nytt hver dag og hver uke. Sett strek og se framover. Du vil alltid møte uker der det skjer så mye annet at det ikke alltid går som planlagt. Men…
4. Litt er bedre enn ikke noe! Tenk hverdagsmosjon. Gå til jobben. Ta deg 10 min mens du venter på middagen til styrkeøvelser. Det enkle er ofte det beste!
5. Søk hjelp! Hvis du er usikker på hvordan du skal komme i gang, så finnes det folk som kan hjelpe deg!
6. Finn en treningsform du liker, MEN husk at du kan utfordre deg selv. Kanskje blir du overrasket over at du liker noe du ikke trodde du ville passe for deg.
7. Finn en treningspartner. All forskning viser at det er lettere å opprettholde trening sammen med andre. Hvis du ikke får med deg noen er det mye fellesskapsfølelse på gruppetimer på treningssenter.
8. Når du har kommet i gang med trening og fått etablert vaner, kan du begynne å se på om kostholdet ditt passer til din nye livsstil. Les innholdsfortegnelse på produkter du kjøper. Sats på enkel og sunn mat som gjør at du får i deg det du trenger for å være aktiv.
9. Du vil møte motbakker! Erkjenn det og legg en plan for hvordan du vil håndtere det!

Jeg ønsker deg et godt og aktivt år!


Kommentarer

Populære innlegg