Snøhetta

Da invitasjonen om å være med på Snøhetta kom, var jeg ikke sen om å takke ja. Dette er en tur jeg har hatt lyst til å ta lenge. Vi var 17 stykker som dro tidlig fra Røros på lørdag morgen. Fra Hjerkin går det skyttelbuss til Snøheim. Ved Snøheim, en av DNTs hytter, starter turen opp til Snøhettas stortopp, 2286 meter over havet.


Dagens første naturopplevelse kom allerede på turen inn til Snøheim. Noen moskusokser sto nærmest midt i veien. Fantastisk!



Fra Snøheim er det ca 6 km opp til stortoppen av Snøhetta. På disse få km er stigningen 800 meter! Området består av mye sten, og er forholdsvis ulendt. Underveis snakket vi mye om at det at deltakerne fra Ingen grenser hadde kommet seg opp her, var helt uforståelig og ufattelig imponerende.
Jo lenger opp vi kom jo verre var vinden. Da det i tillegg var snø, var det vanskelig å holde seg på beina. Men vi kom opp etter 2 timer og 20 min. På toppen bel det skålet i akevitt. Ettersom tåka lå tykk som en grøt ble det ingen storslått utsikt å glede seg over. På tur ned igjen lettet det heldigvis litt.


Vi fikk se litt mer av omgivelsene og tatt litt bilder. Tilsammen brukte vi fem timer opp og ned, inkludert pauser.

Toppturer frister alltid til gjentakelse, nesten uansett hvordan været er. DNTs turisthytter byr på fantastisk mat og en god atmosfære. 

Kommentarer

Populære innlegg