Just do it!

Hver dag hører jeg på folks unnskyldninger for ikke å trene. De har så utrolig dårlig tid! Listen på hvorfor de ikke kan trene er uendelig lang. Nye undersøkelser viser at de som jobber mest også er de som trener mest. Hvordan kan det ha seg? Er du en av de som lar seg irritere av disse supermenneskene? Hvorfor ikke la seg inspirere i stedet?
En del av jobben min er å få inaktive til å bli aktive. Gjennom trening lærer de seg selv å kjenne på nytt. Mange av de som lykkes med å legge om til en aktiv livsstil, opplever en selvforsterkende prosess gjennom en ny identitet som aktiv. Den nye identiteten gir en forskyvning av grenser. Forskyvningen lar dem nå mål de, for noen måneder eller år siden, ikke trodde det var mulig. Når disse målene nås, er gevinsten for hver enkelt formidabel! Jeg har vært med på mange slike reiser og føler meg like privilegert hver gang en av «mine» når sitt mål. Det kan være vanskelig å starte en slik reise på egenhånd. Men det er aldri umulig! Bestem deg for hva du vil endre med livet ditt. Start veien mot noe du har drømt om lenge.

Jeg opplever ofte at personer som har bestemt seg for endring har det travelt med å komme i gang. Det er flott å være ivrig, men det er viktig å tenke gjennom hva endringen innebærer. Begynn med å identifisere hva som skal til for at du skal nå ditt mål. Bruk også tid på å tenke gjennom hvem som kan hjelpe deg å nå dette målet. Og ikke vær feig! Sett deg et mål som koster litt. Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid, som Dag Otto Lauritzen sier.
Det neste du skal gjøre er å legge deg en plan. Å lage en plan betyr å være ærlig med seg selv. Du er derfor avhengig av å ha realistiske delmål. Ikke gå i fella med å tidfeste hele planen før du starter. Planen skal fungere selv om uforutsette ting skjer. Ta høyde for at humper i veien er regelen snarere enn unntaket. Husk å belønne deg selv for hvert delmål som nås. Vær gjerrig med tiden din. Prioritér og forklar hvorfor.
Skaff deg det utstyret du trenger for å nå målet, men ikke overdriv. Anskaffelse av nytt utstyr kan være premie for oppnådde delmål.
Undersøk i nærmiljøet om andre har samme eller liknende mål som deg. Dann nye eller gjenoppfrisk gamle allianser. Fortell til alle du kjenner hva som er målet ditt. Da er det mye vanskeligere å snu.
Vær aktiv og oppsøkende når det gjelder informasjon du trenger. Det er garantert noen som har gjort denne reisen før deg.
Følelsen ved å nå et mål du har kjempet for lenge er ubetalelig! Du føler deg sterk, stolt og tilfreds. Det er lov å dvele ved denne følelsen! Men deretter starter jakten på neste mål!

Hva venter du på?

Kommentarer

Populære innlegg