Linser og kylling i karri
Jeg er over gjennomsnittet
glad i bønner og linser. Det er det en god grunn til! Bønner og linser
inneholder mye bra næring.
I dag står det kylling med
karri og kokosmelk på menyen hos oss. De fleste velger ris eller nudler ved
siden av en slik rett. Men bytter du til røde linser i stedet, øker
næringsinnholdet i middagen din betraktelig. Visste du at linser inneholder mye
fiber og proteiner? Faktisk så er det 24 g protein pr 100 g vare! I tillegg
finner vi et høyt innhold av jern og andre mineraler. Pr 100 g er det 7 mg
jern, noe som er 50% av anbefalt daglig inntak. Linser metter mer enn pasta og
ris.
Linser brukes mye i det
indiske kjøkkenet, derfor passer det ekstra godt til kylling i karri. Linsene
du kjøper på boks er ferdig kokt. De er fine å ha i supper og gryteretter. Du
kan også bruke linser til å drøye kjøttdeigen til fredagstacoen. Ettersom jeg
skal ha linser i stedet for ris i dag, velger jeg å gi de et kort oppkok. I
vannet har jeg en buljongterning. Jeg skyller linsene før jeg har de i det
kokende vannet, og lar de trekke noen minutter. De er dermed mye raskere å
tilberede enn ris.
I karrien har jeg fire
kyllingfilléter, en rød paprika, ½ løk, ½ blomkålhode, ½ brokkolibunt. Sausen
består av 400 ml kokosmelk, 2 ss karripulver, 1 ts gurkemeie, chilipulver og
salt etter smak. Rask og god middag til fire personer!
Start alltid med å surre
karri og gurkemeie i smør. Da kommer den gode karrismaken best frem.
Tilsett
deretter kyllingen. La det surre litt før du har i blomkål og brokkoli. Etter
noen minutter tilsetter du løk og paprika. Dette skal surre et par minutter før
du har i kokosmelk. Kok opp og la trekke i 10 min.
God middag!
Kommentarer
Legg inn en kommentar