Chiapudding
Lei av brødskive til
frokost? Det finnes mange muligheter til variasjon av frokosten. Som regel går
vi litt på autopilot om morgenen og velger å spise det vi alltid spiser. Hvis
man planlegger og gjør klart kvelden i forveien er det fullt mulig å variere
litt mer.
Grøt er i vinden som aldri
før, og over night oats er blitt en ny favoritt for mange. Selv liker jeg
havregrøten best varm, men har chiapudding som en klar favoritt blant de kalde
alternativene.
Chiafrø fikk et oppsving
etter boka Born to Run. Frøet er rene vidunderet når det kommer til
næringsinnhold. Chiafrø inneholder essensielle fettsyrer, og er en rik omega-3
næringskilde. De inneholder proteiner, mineraler, antioksidanter og vitaminer. Et
av mineralene frøene er rike på er kalsium. I tillegg absorberer de væske 12
ganger sin egen vekt, noe som gjør de perfekte til å lage grøt og pudding.
Til frokost i dag spiste jeg
chiapudding med yoghurt, müsli, nøtter og bær. Selve puddingen laget jeg i går
kveld og satte i kjøleskapet. Den inneholder mandelmelk som også er rik på
kalsium og mineraler.
Oppskrift til 2 porsjoner:
3,5 dl mandelmelk
4 ss chiafrø
1 ts honning
1 dl havregryn
3 dl bær, frosne eller friske
4 ss chiafrø
1 ts honning
1 dl havregryn
3 dl bær, frosne eller friske
Alle ingredienser kjøres i
blender. Fordel i to skåler og sett i kjøleskap over natten. Neste morgen
legger du på litt yoghurt, nøtter, müsli og bær.
Enjoy!
Kommentarer
Legg inn en kommentar