Chiapudding

Lei av brødskive til frokost? Det finnes mange muligheter til variasjon av frokosten. Som regel går vi litt på autopilot om morgenen og velger å spise det vi alltid spiser. Hvis man planlegger og gjør klart kvelden i forveien er det fullt mulig å variere litt mer.
Grøt er i vinden som aldri før, og over night oats er blitt en ny favoritt for mange. Selv liker jeg havregrøten best varm, men har chiapudding som en klar favoritt blant de kalde alternativene.

Chiafrø fikk et oppsving etter boka Born to Run. Frøet er rene vidunderet når det kommer til næringsinnhold. Chiafrø inneholder essensielle fettsyrer, og er en rik omega-3 næringskilde. De inneholder proteiner, mineraler, antioksidanter og vitaminer. Et av mineralene frøene er rike på er kalsium. I tillegg absorberer de væske 12 ganger sin egen vekt, noe som gjør de perfekte til å lage grøt og pudding.

Til frokost i dag spiste jeg chiapudding med yoghurt, müsli, nøtter og bær. Selve puddingen laget jeg i går kveld og satte i kjøleskapet. Den inneholder mandelmelk som også er rik på kalsium og mineraler.



Oppskrift til 2 porsjoner:
3,5 dl mandelmelk
4 ss chiafrø
1 ts honning
1 dl havregryn
3 dl bær, frosne eller friske

Alle ingredienser kjøres i blender. Fordel i to skåler og sett i kjøleskap over natten. Neste morgen legger du på litt yoghurt, nøtter, müsli og bær.

Enjoy!

Kommentarer

Populære innlegg