Mandelsmør
Verdens beste nøttesmør
lager du enkelt selv! Jeg synes mandelsmør er mye bedre enn peanøttsmør. Smøret
smaker himmelsk på ferskt brød eller på pannekaker og vafler. For ikke å snakke
om som smørøye på havregrøten. Nam!
Mandler inneholder mange
kalorier. De fleste kommer fra fett. Men ettersom det er enumetted fett, som er
godt for hjertet, kan man trygt spise mandelsmør. I tillegg inneholder mandler
godt med fiber, samt mineraler som magnesium, kalsium og jern. De er rike på
proteiner og inneholder vitamin B og E.
Jeg har nettopp laget en
stor porsjon mandelsmør. Oppskriften kan halveres hvis det er første gang du
lager det.
500g mandler
2 ss solsikkeolje
2 ts havsalt
15 - 20 dråper Steviosa (fås kjøpt på helsekost. Jeg bruker det i "alt")
1ts vaniljesukker
2 ss solsikkeolje
2 ts havsalt
15 - 20 dråper Steviosa (fås kjøpt på helsekost. Jeg bruker det i "alt")
1ts vaniljesukker
Start med å riste mandlene i
ovnen på 170 grader C i 8 – 10 min. Mandler brenner lett. Så følg med! Deretter
kjøres mandlene i kjøkkenmaskin i ca 5 min. Tilsett solsikkeolje, salt,
steviosa og vaniljesukker. Kjør til mandlene begynner å slippe fett. Jeg synes
konsistensen blir best når smøret kjøres lenge. Ha smøret i en boks eller et
glass. La det avkjøles på benken før du setter det kaldt.
Mandelsmøret holder seg godt
en ukes tid i kjøleskap!
Kommentarer
Legg inn en kommentar