Hjemmelagede energibarer

Disse barene laget jeg i går. De passer godt på tur eller som matpakkedessert. De inneholder ikke så mye sukker som de du kjøper, men er likevel søte og gode.



250g sjokolade, min 70 % helst 86 %
4 dråper steviosa (kan sløyfes)
100g store havregryn
30g solsikkekjerner
50g valnøtter
50g pecan-nøtter
2 ss honning
50g salte peanøtter

Smelt sjokoladen i vannbad
Bland havregryn, solsikkekjerner, nøtter (ikke peanøtter) og honning på en stekebrett kledd med bakepapir. Spre det godt utover slik at det blir et tynt lag. Rist i ovnen i 10 min på 160 grader C. Legg havregrynsblandingen på et nytt, kaldt stekebrett som du har smurt med solsikkeolje. Strø over de salte peanøttene.Hell sjokoladen over. Pass på å blande godt! Sett kaldt noen minutter. Når du skal dele opp i passende biter, legger du først et kjøkkenhåndkle du har fuktet i varmt vann under stekebrettet. Størrelsen på barene bestemmer du selv. Av oppskriften fikk jeg 20 små barer.

Energibarene oppbevares best i en boks i kjøleskapet. Hvis du skal ha de med på tur, pakker du de enkeltvis i plastfolie.

Kommentarer

Populære innlegg