Hjemmelagede energibarer
Disse barene laget jeg i
går. De passer godt på tur eller som matpakkedessert. De inneholder ikke så mye
sukker som de du kjøper, men er likevel søte og gode.
250g sjokolade, min 70 %
helst 86 %
4 dråper steviosa (kan sløyfes)
100g store havregryn
30g solsikkekjerner
50g valnøtter
50g pecan-nøtter
2 ss honning
50g salte peanøtter
4 dråper steviosa (kan sløyfes)
100g store havregryn
30g solsikkekjerner
50g valnøtter
50g pecan-nøtter
2 ss honning
50g salte peanøtter
Smelt sjokoladen i vannbad
Bland havregryn, solsikkekjerner,
nøtter (ikke peanøtter) og honning på en stekebrett kledd med bakepapir. Spre
det godt utover slik at det blir et tynt lag. Rist i ovnen i 10 min på 160
grader C. Legg havregrynsblandingen på et nytt, kaldt stekebrett som du har
smurt med solsikkeolje. Strø over de salte peanøttene.Hell sjokoladen over.
Pass på å blande godt! Sett kaldt noen minutter. Når du skal dele opp i
passende biter, legger du først et kjøkkenhåndkle du har fuktet i varmt vann under
stekebrettet. Størrelsen på barene bestemmer du selv. Av oppskriften fikk jeg
20 små barer.
Energibarene oppbevares best
i en boks i kjøleskapet. Hvis du skal ha de med på tur, pakker du de enkeltvis i
plastfolie.
Kommentarer
Legg inn en kommentar