Paleobrød
Jeg er ikke kjempestor fan
av dietter. Jeg er opptatt av at kostholdet skal være preget av sunn fornuft.
Likevel vil jeg gjerne at det jeg spiser skal være næringsrikt og
næringsriktig. Ettersom jeg ikke spiser gluten og har redusert laktoseinntak,
men likevel liker den gode, norske brødskiva, har paleobrød blitt et godt
alternativ i kostholdet mitt. Paleodiett, eller såkalt steinalderkosthold, er
et kosthold uten melkeprodukter, raffinert sukker, gluten, soya- og
kornprodukter.
Et paleobrød tar kort tid å
lage. Det inneholder nøtter, kjerner og egg som bindemiddel. I tillegg kan man
tilsette litt olje eller plantemelk.
Oppskrift til et brød
100 g sesamfrø
100 g mandler
100 g valnøtter
100 g linfrø
100 g solsikkefrø
100 g gresskarkjerner
6 egg
¾ dl rapsolje
2 ts salt
100 g sesamfrø
100 g mandler
100 g valnøtter
100 g linfrø
100 g solsikkefrø
100 g gresskarkjerner
6 egg
¾ dl rapsolje
2 ts salt
Du kan kjøre mandler, nøtter
og linfrø i blender, hvis du ønsker et brød uten store biter. (Linfrøene kjøres
i blender for at omega 3-fettsyrene skal bli mer tilgjengelig. Men brødet
smaker like godt uten å ha gjort dette.) I mens blander du egg og olje. Tilsett
deretter linfrø og resten av kjernene og nøttene samt salt. Du heller røren i
en godt smurt form. Brødet stekes på 160 grader i ca 60 min.
Dette brødet holder seg
veldig godt i kjøleskap, og smaker like godt etter 5 dager.
Kommentarer
Legg inn en kommentar