Thailandsk kyllingsuppe - Norwegian style
Jeg er veldig glad i
thaimat. Tom kha gai er en av favorittene. Ettersom noen av ingrediensene er
vanskelig å få ta i der jeg bor, har jeg laget en litt mildere, familievennlig
og fornorsket variant av denne retten.
Til
4 voksne:
1 L vann
2 bokser kokosmelk, a 400 ml
3 buljongterninger, helst kylling
1 ts chilipulver
3 ss kokosolje / olivenolje
4 ts red curry paste
1 ts salt
Skall og saft av en lime
3 cm ingefærrot, revet
1 L vann
2 bokser kokosmelk, a 400 ml
3 buljongterninger, helst kylling
1 ts chilipulver
3 ss kokosolje / olivenolje
4 ts red curry paste
1 ts salt
Skall og saft av en lime
3 cm ingefærrot, revet
1 rød chili, hakket
2 gulerøtter, revet
4 kyllingfiléter, strimlet
1 rød paprika i strimler
5 vårløk, hakket
100 g sukkererter, strimlet
1 neve frisk koriander
2 gulerøtter, revet
4 kyllingfiléter, strimlet
1 rød paprika i strimler
5 vårløk, hakket
100 g sukkererter, strimlet
1 neve frisk koriander
Start med olje, chilipulver
og ingefær på svak varme i kjelen. Tilsett kokosmelk, vann og buljongterninger.
Ha i lime og curry paste og la det koke opp. Tilsett fersk chili. La det
småkoke mens du strimler kylling og grønnsaker. Tilsett kyllingen først. Etter et
par minutter tilsetter du grønnsakene. La det syde i noen min. Ha i fersk
koriander rett før du serverer!
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar