Thailandsk kyllingsuppe - Norwegian style

Jeg er veldig glad i thaimat. Tom kha gai er en av favorittene. Ettersom noen av ingrediensene er vanskelig å få ta i der jeg bor, har jeg laget en litt mildere, familievennlig og fornorsket variant av denne retten.

Til 4 voksne:
1 L vann
2 bokser kokosmelk, a 400 ml
3 buljongterninger, helst kylling
1 ts chilipulver
3 ss kokosolje / olivenolje
4 ts red curry paste
1 ts salt
Skall og saft av en lime
3 cm ingefærrot, revet
1 rød chili, hakket
2 gulerøtter, revet
4 kyllingfiléter, strimlet
1 rød paprika i strimler
5 vårløk, hakket
100 g sukkererter, strimlet
1 neve frisk koriander



Start med olje, chilipulver og ingefær på svak varme i kjelen. Tilsett kokosmelk, vann og buljongterninger. Ha i lime og curry paste og la det koke opp. Tilsett fersk chili. La det småkoke mens du strimler kylling og grønnsaker. Tilsett kyllingen først. Etter et par minutter tilsetter du grønnsakene. La det syde i noen min. Ha i fersk koriander rett før du serverer!
Håper det smaker!


Kommentarer

Populære innlegg