Salsa!
En av de absolutte
favorittene ved middagsbordet vårt er laks med mangosalsa. Det er verdens
enkleste rett å lage. Rask og god middag er ikke å forakte i en travel hverdag.
Vi bruker som regel salmalaks, men hvilken som helst laks eller ørret fungerer
fint. Dronningen i denne retten er salsaen som smaker friskt og godt.
Oppskrift til 4 pers:
En stor mango, ikke veldig moden, heller litt hard, kuttes i terninger
Saften av 2 lime
2 grønne chili, hakket i små biter
En neve fersk mynte, hakkes og blandes med resten
En stor mango, ikke veldig moden, heller litt hard, kuttes i terninger
Saften av 2 lime
2 grønne chili, hakket i små biter
En neve fersk mynte, hakkes og blandes med resten
Lag salsa først, den kan stå
og godgjøre seg en halv times tid. Del laksen i stykker på ca 180 g pr pers. Krydre med litt chilipulver, salt og svart pepper. Stek på middels varme. La kjernen være
litt rosa. Servér med salat. Du kan steke potet ved siden av, men retten står
fint alene også. Av og til steker jeg squash ved siden av, når det er sesong
for norske grønnsaker. Da deler jeg squash på langs, gnir inn med hvitløk og
krydrer med salt og pepper før jeg steker den ca 5 min på hver side.
Enjoy!
Kommentarer
Legg inn en kommentar